Få starkt och långt hår!

Många av er önskade flera tips som smink tips, mode tips, hur man kan ta hand om sig själv osv.. och eftersom många tjejer vill ha lång och friskt hår så kom jag på dem har tipsen, men kom ihåg en sak! Håret växer 1-2 cm per månad och det beror på vilken person man är och genrer. Men ändå så tänker jag skriva ner tips till er, låter det bra? :)

Okej nu kör vi igång! :)

http://ellehansen.blogg.se/images/2010/img-thing_75989180_104615086.jpg

  1. Tvätta inte håret varje dag, tvätta det max varannan dag, visst låter det äckligt men håret blir inte lika slitet då, hur ofta du ska tvätta ditt hår beror på vilken hårtyp man har, vissa kan tvätta sitta hår typ varje dag och vissa typ en gång i veckan. Blir ditt hår lätt fett, använd torr schampo, bläddra längre ner i inlägget så hittar du vilken torr schampo jag tipsar om :)
  2. Toppa ditt hår varannan månad, ditt hår hinner växa ut. Du får inte lång hår om du toppar 1 cm varje månad så var 3:e månad funkar bra, om du vill ha lång hår :=)
  3. Fläta ditt hår innan du går och lägger dig, för när man sover utsläppt hår så slits hår mot kuddet, för man vrider sig under en helnatt.
  4. Använd hårinpackningar, du får finare, starkare, bra hår! ;)
  5. Om du använder plattlång, färgar håret och bleker det så slits det jätte mycket på håret och det är inte bra för håret, använd det ibland som bestäm att platta håret efter du har tvättat det eller en gång i veckan.
  6. Ät ordentligt! Hur du äter påverkar även ditt hår så ät frukt och grönsaker, men det gör inget om du äter fettmat, men banta inte om du inte lider av någon fetma! B-vitamin är bra för håret och solen, kom ihåg att skydda håret från solen med.. hmm spray med spf 30 :P
  7. Öljäst, kisel (Silica) är bra tabeller som du kan köpa hos din närmaste hälsobutik. Det gör ditt hår starkare och det brys inte av lika lätt
  8. Handdukstorka håret lite lätt efter hårtvättningen och gnugga inte för hårt/mycket sen vrid handduken rund håret, så själv torkar ditt hår snabbare. kom ihåg som jag glömde att skriva krama håret för att pressa vattnet från håret :)
  9. Sätt ditt hår med mjuk tops utan metall, för tops/klämma men metall sliter och är som ett kniv så håret skärs av, låter inte kul va? läs mer här för att veta mer.
  10. Mitt sista tips! va rädd om ditt hår!
http://xjosefinex.blogg.se/images/2008/har_15773847.jpg

Hoppas att ni fick lite hjälp mer tips kommer snart
;)

Okej.. jag slutar blogga om kissies style.. :)


Men kanske så kan jag blogga om henne igen, vem vet men kommer inte att blogga om kissies style på ett tag ;)
Igår när jag kollade på kissies blogg så har hon massor av sköna outfit om jag kanske kommer skriva någon gång i sommar :)

Men kolla på bloggen ikväll, massor av smaskiga inlägg då ;)

20:30-Kvällsinlägg!


Hej på er!

Om ni ser att jag inte har bloggat om modeinlägg och alla intressanta saker som bloggen egentligen handlar om så är jag upptagen som jag skrev igår så är jag upptagen med annat och bloggar lite smått under veckan, men det betyder inte att ni slutar besöka min blogg för det, för kolla igenom 671 inlägg så hittar ni något intressant att läsa!

Det är så för mig under sommarlovet, kolla arkivet juli 2010 så ser ni hur bad update det är för mig :( eller nej, jag uppdaterade bättre då :)

Bye bye, kommer att sakna er! Kom ihåg att bloggen fyller 1 år den 23 juli! Då ska det frias med tårta och massa kul så läs min blogg den 23 juli, så blir det party! :D ♥