Våffeldagen

I dag är det våffeldagen, samt att det är snart är april. Glöm ej att flytta fram klockan, det är sommartid idag.
Finns massor av recept och varianter på våfflor. Vanligast så äter man våfflor med grädde och sylt.
Man kan göra chokladvåfflor, våffeltårta eller förrättsvåfflor. Belgiskavåfflor har blivit populär. Våfflor är väldigt gott och man kan ha det i allt.
Den 25 mars varje år så firar vi våffeldagen. Den firas större delar i Europa. Folk började äta våfflor på 1600- talet, då det blev känd i sverige. 
 
Istället för att köpa våfflermix i affären så kan göra egna våfflor istället. Att göra egen vållfor är busenkelt. Här kommer recepet på grundrecept på klassisk våffelsmet. 

Recept på våfflor

8 portioner.
Glöm inte att värma upp våffeljärnet ordentligt och smörj in med smör, så lossna våfflorna lättare.
 

Ingredienser

 3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
4 dl mjölk
100 g Svenskt Smör, smält
 

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
  2. Lägg till ägg och mjölk, vispa en jämt smet. Tillsätt det smälta smöret.
  3. Sätt igång våffeljärnet, pensla på våffeljärnet med smör innan du lägger in första smeten.
  4. Grädda våfflorna och servera det med valfri tillbehör, tex grädde och sylt.
Källa: Arla.se
mat - recept - våffeldagen