Få starkt och långt hår!

Många av er önskade flera tips som smink tips, mode tips, hur man kan ta hand om sig själv osv.. och eftersom många tjejer vill ha lång och friskt hår så kom jag på dem har tipsen, men kom ihåg en sak! Håret växer 1-2 cm per månad och det beror på vilken person man är och genrer. Men ändå så tänker jag skriva ner tips till er, låter det bra? :)

Okej nu kör vi igång! :)

http://ellehansen.blogg.se/images/2010/img-thing_75989180_104615086.jpg

  1. Tvätta inte håret varje dag, tvätta det max varannan dag, visst låter det äckligt men håret blir inte lika slitet då, hur ofta du ska tvätta ditt hår beror på vilken hårtyp man har, vissa kan tvätta sitta hår typ varje dag och vissa typ en gång i veckan. Blir ditt hår lätt fett, använd torr schampo, bläddra längre ner i inlägget så hittar du vilken torr schampo jag tipsar om :)
  2. Toppa ditt hår varannan månad, ditt hår hinner växa ut. Du får inte lång hår om du toppar 1 cm varje månad så var 3:e månad funkar bra, om du vill ha lång hår :=)
  3. Fläta ditt hår innan du går och lägger dig, för när man sover utsläppt hår så slits hår mot kuddet, för man vrider sig under en helnatt.
  4. Använd hårinpackningar, du får finare, starkare, bra hår! ;)
  5. Om du använder plattlång, färgar håret och bleker det så slits det jätte mycket på håret och det är inte bra för håret, använd det ibland som bestäm att platta håret efter du har tvättat det eller en gång i veckan.
  6. Ät ordentligt! Hur du äter påverkar även ditt hår så ät frukt och grönsaker, men det gör inget om du äter fettmat, men banta inte om du inte lider av någon fetma! B-vitamin är bra för håret och solen, kom ihåg att skydda håret från solen med.. hmm spray med spf 30 :P
  7. Öljäst, kisel (Silica) är bra tabeller som du kan köpa hos din närmaste hälsobutik. Det gör ditt hår starkare och det brys inte av lika lätt
  8. Handdukstorka håret lite lätt efter hårtvättningen och gnugga inte för hårt/mycket sen vrid handduken rund håret, så själv torkar ditt hår snabbare. kom ihåg som jag glömde att skriva krama håret för att pressa vattnet från håret :)
  9. Sätt ditt hår med mjuk tops utan metall, för tops/klämma men metall sliter och är som ett kniv så håret skärs av, låter inte kul va? läs mer här för att veta mer.
  10. Mitt sista tips! va rädd om ditt hår!
http://xjosefinex.blogg.se/images/2008/har_15773847.jpg

Hoppas att ni fick lite hjälp mer tips kommer snart
;)
a:link { text-decoration: none; color: #CC3333} a:visited { text-decoration: none; color: #CC3333} över det här stycket: a { color: #000000; } a:hover {color: ##D8A8D8;}